Companii

Turcii sunt interesaţi de Oltchim şi de atragerea de investiţii la Cupru Min

Turcii sunt interesaţi de Oltchim şi de atragerea de...

Autor: Carol Dan

22.08.2013, 15:52 854

"Reprezentanţii Yildirim Holding Inc. s-au arătat interesaţi să participe la procesul de atragere de investiţii la Cupru Min şi de a investi, în general, în industria minieră din România, în special pe componenta minereuri. Al doilea mare producător de crom din lume, grupul Yildirim Holding Inc. este interesat şi de participarea la procesul de privatizare a combinatului Oltchim", se aratã într-un comunicat transmis de Ministerul Economiei.

Ministrul Economiei, Varujan Vosganian, s-a întâlnit joi cu conducerea grupului turc, care a solicitat şi a primit documentaţia de precalificare în vederea participării la procesul de selecţie la Cupru Min.

Ministerul Economiei a fost mandatat de Guvern să caute un investitor cu care să se asocieze pentru a finanţa activitatea Cupru Min.

Statul a eşuat anul trecut în încercarea de a privatiza atât Cupru Min, cât şi Oltchim. Ambele companii sunt controlate de stat, prin Ministerul Economiei.

Oltchim se află în insolvenţă din luna ianuarie a acestui an.

Cupru Min deţine aproximativ 60% din rezervele de cupru ale României. Ministerul Economiei a scos la vânzare de 332.000 tone de concentrat de cupru aparţinând Cupru Min, pentru care cere un avans de 40 milioane euro, plătibil într-o singură tranşă, nu mai târziu de data de 1 decembrie 2013.

Grupul turc este activ în domenii precum precum energia, mineritul, construcţiile, construcţia de nave sau transportul naval.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO