Companii

Turcii de la Prolemn cauta locatii pentru o fabrica

17.04.2006, 00:00 110

Compania Kastamonu Entegre, cel mai mare jucator din industria lemnului din Turcia, care detine in Romania producatorul de stratificate Prolemn Reghin, a declarat ca intentioneaza sa investeasca peste 100 de milioane de euro intr-o fabrica de prelucrare a lemnului, avand de ales intre locatiile din Romania si Bulgaria.

"Cautam si in Romania locatii posibile si incercam sa convingem investitorii turci sa investim aici, insa ne lovim de foarte multe dificultati birocratice", a declarat Dogan Gures, director general Prolemn.

Conform reprezentantilor companei, investitorii de la Prolemn au gasit deja in Bulgaria o locatie potrivita pentru construirea noii fabrici, dar spun ca ar prefera sa realizeze constructia in Romania.

Compania va inaugura in luna mai o noua linie de productie a fetelor de usi, in urma unei investitii de 25 de milioane de euro, cea mai mare linie din industria de prelucrare a lemnului, care va majora productia Prolemn cu peste 100%.

Prolemn realizeaza pe langa fete de usi si placaje pentru constructii, paneluri, usi si panouri masive. Vanzarile Prolemn sunt orientate in proportie de 90% catre export, principalii parteneri externi ai companiei fiind din Grecia, Turcia, Bulgaria, precum si Rusia si tarile din Europa de Vest.

In prezent pe platforma de la Reghin exista patru unitati de productie a materialelor destinate industriei mobilei, cum ar fi placaje, cherestea, furniruri, panel, tego, planurile actionarului majoritar vizand dublarea acestora in urmatorii ani. Prolemn a realizat in 2005 venituri la export de circa 40 de milioane de euro.

Compania turca Kastamonu Entegre a achizitionat in 1998 pachetul majoritar al Prolemn de la Fondul Proprietatii de Stat. De la preluare, compania a investit peste 46 de milioane de euro, in special in modernizare.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO