Companii

Turbomecanica, producător de motoare cu turbină de gaze şi ansambluri mecanice pentru aeronave, a înregistrat în primul semestru venituri de 52 milioane lei, în scădere cu 3%, şi un profit net de 863.128 lei, faţă de 10 milioane lei anul trecut

Turbomecanica, producător de motoare cu turbină de gaze...

Autor: Roxana Rosu

30.08.2021, 16:22 304

Turbomecanica (TBM), singurul producător de motoare cu turbină de gaze şi ansambluri mecanice pentru aeronave, a înregistrat în primul semestru venituri de 52 milioane lei, în scădere cu 3% faţă de perioada similară din 2020, în timp ce profitul net s-a diminuat la 863.128 lei, de la 10 milioane lei anul trecut.

Cifra de afaceri s-a diminuat cu 4,74% faţă de aceeaşi perioada a anului trecut.

Reacţia investitorilor la publicarea rezultatelor a fost negativă, în contextul în care acţiunile TBM scădeau la ora redactării acestei ştiri cu 6% la BVB.

Situatia din T1 2021, când marja de profit s-a situat în zona negativă ca urmare a crizei sanitare provocată de COVID-19, a continuat şi în prima parte a T2, ceea ce a generat intârzieri în producţie şi a influenţat negativ cifra de afaceri şi, implicit, şi marja de profit, menţionează raportul financiar al companiei.

Turbomecanica intenţionează să recupereze întârzieril şi estimează încadrarea cifrei de afaceri de la finalul anului 2021 in prevederile bugetare de 117,6 mil. lei.

”TMB a inregistrat o cifra de afaceri sub nivelul bugetat cu aproximativ 14%, dar – in acelasi timp - peste media CA inregistrata in ultimii ani. De asemenea, privind prin prisma incadrarii valorile bugetate, pe perioada analizata avem o nerealizare de 8,5 mil. lei, din care suma de 6,0 mil. lei este aferenta IAR Brasov si MApN 1,6 mil lei, prin decalarea finalizarii unor produse din S1 in S2 2021. Trebuie sa avem in vedere ca aceasta evolutie se datoreaza specificului activitatii de intretinere, afectata in lunile februarie - martie de cazurile de COVID inregistrate in randul angajatilor direct productivi”.

Indicatorul EBITDA are o valoare pozitiva de 8,7 mil lei în S1, în creştere semnificativă faţă de trimestul 1, respectiv 6,5 milioane lei.

Turbomecanica are 89 mil. lei capitalizare, iar de la începutul anului acţiunile au minus 10%, după tranzacţii de 7,4 milioane lei.

Compania este deţinută în proporţie de 25,9% de Radu Viehmann, în timp ce Dana Maria Ciorapciu deţine 15,16% din capitalul social.


 

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO