Companii

Tribunalul Constanţa: Rompetrol Rafinare nu mai datorează niciun ban statului

Tribunalul Constanţa: Rompetrol Rafinare nu mai datorează niciun ban statului

Autor: Carol Dan - Mediafax

27.06.2011, 17:07 898

Tribunalul Constanţa a decis, vineri, că Rompetrol RafinareConstanţa (RRC), din grupul Rompetrol, nu mai datorează statuluiniciun ban din creanţa în valoare de 603 milioane de dolariconvertită în obligaţiuni în 2003, au declarat pentru Mediafaxsurse judiciare.

"Tribunalul Constanţa a fost de acord cu poziţia RompetrolRafinare, conform căreia, în 30 septembrie 2010, s-a stins creanţastatului român rezultând din convenţia de emisiune încheiată la 5decembrie 2003 între Rompetrol Rafinare şi statul român", auafirmat sursele.

În octombrie 2003, Guvernul a emis o ordonanţă privindtransformarea în obligaţiuni cu o maturitate de şapte ani arestanţelor bugetare ale Rompetrol existente la 30 septembrie 2003,în valoare de 603 milioane de dolari, inclusiv dobânzi şipenalităţi.

Scadenţa răscumpărării obligaţiunilor a fost 30 septembrie 2010,dar până la acea dată Rompetrol Rafinare a răscumpărat obligaţiuniîn valoare de doar 71 milioane dolari şi a plătit dobânzi aferentede 24 milioane dolari.

KazMunaiGaz, proprietarul grupului Rompetrol, a decis anul trecut,în AGA, să convertească în acţiuni obligaţiunile emise de Rompetrolîn 2003 şi pe care nu le-a răscumpărat de la stat.
Statul a contestat anul trecut în instanţă decizia Rompetrol deconversie în acţiuni a obligaţiunilor rămase nerăscumpărate.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO