Companii

Trenurile CFR sunt mai lente cu 20km/ora decât înainte de 1989. În 40 de ani, vor ajunge să stea pe loc. VIDEO

Trenurile CFR sunt mai lente cu 20km/ora decât înainte...

Autor: Pro TV

09.08.2013, 12:44 425
Sutele de milioane de euro cheltuite nu ne ajuta sa mergem mai rapid pe calea ferata. Din contra, in zilele noastre, o calatorie cu trenul dureaza mai mult ca inainte de 1989 pentru ca viteza medie a scazut cu 20 km pe ora.
 
Nu avem destui bani sa modernizam liniile iar legislatia actuala nu poate stopa furturile spun conducatorii de la CFR. In tot acest timp, guvernul pregateste o marire a pretului biletelor, din toamna, ca sa faca rost de fonduri pentru investitii.
 
Pe vremuri trenurile de calatori circulau in medie cu 60 de km pe ora, astazi abia daca prind 43 de km. Mai in gluma, mai in serios, in 40 de ani, daca vor mentine pierderile actuale de viteza, trenurile vor ajunge sa stea pe loc.
 
Daca in 1989 un tren parcurgea distanta Brasov-Arad in 7 ore si 42 de minute, astazi are nevoie de 9 ore si 13 minute. Si pe distanta Bucuresti-Cluj, trenul face cu pana la 2 ore mai mult decat in urma cu aproape un sfert de secol. Ce soluţii sunt pentru CFR? Citiţi mai mult pe www.stirileprotv.ro
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO