Companii

Trei tineri din Piatra-Neamţ, producătorii Vitamin Aqua, investesc 1 mil. euro într-un brand nou de apă de izvor, Montana, în ambalaj de carton. „Punem România pe harta ţărilor europene care iau cu adevărat măsuri în ceea ce priveşte grija faţă de natură.“

Brandul de apă Montana a fost lansat oficial în România în cadrul festivalului Summer Well

Brandul de apă Montana a fost lansat oficial în România în cadrul festivalului Summer Well

Autor: Florentina Niţu

23.08.2022, 18:45 3330

Merlins Beverages, companie fondată în 2011 de trei tineri din judeţul Neamţ, Eduard Alexianu, Ruxandra Alexianu şi Alexandru Melinte, pune pe piaţa românească brandul de apă de izvor Montana, în ambalaj de carton tetra top. Investiţia în dezvoltare şi producţie pentru primul an se ridică la 1 milion de euro.

„Merlins Beverages aduce în premieră în România o apă plată de izvor în ambalaj de carton, făcând astfel un pas decisiv ca răspuns la problema mondială cauzată de ambalajele de tip PET, ce generează o cantitate imensă de deşeuri de plastic în urma consumului de apă îmbuteliată. Momentan am investit în dezvoltare şi producţie, iar în decurs de un an vom derula investiţii de circa 1 milion de euro“, a spus pentru ZF Eduard Alexianu, fondator al companiei.

Montana este apă plată, alcalină, cu conţinut scăzut de sodiu şi izvorul din care provine se află într-un areal UNESCO din nord-vestul Germaniei, fiind o arie protejată şi lipsită de intervenţii umane sau procese industriale, potrivit infor­maţiilor oferite de fondatorii brandului. Iniţial, ei au căutat izvoare în România, însă nu au găsit. „Ambalajul tetra top este din carton certificat FSC, obţinut în proporţie de 88% din materiale pe bază de plante. Spre exemplu, capacul, gâtul şi straturile amba­lajului din carton provin din pro­ducţia de trestie de zahăr Bonsucro şi punem astfel România pe harta ţărilor europene care iau cu adevărat măsuri în ceea ce priveşte grija faţă de natură“, a completat Eduard Alexianu.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO