Companii

Tranzacţie majoră în agrobusinessul din România. Agrofert din Cehia, deţinut de fostul premier ceh Andrej Babis, a preluat pachetul majoritar de acţiuni al companiei clujene East Grain. Aceasta este cea mai importantă investiţie externă în agrobusinessul românesc din ultimul an.

Tranzacţie majoră în agrobusinessul din România....

Autor: Florentina Niţu

27.10.2023, 00:06 1140

Agrofert, cel mai mare grup de companii active în agricultura şi industria alimentară din Cehia, cu venituri de 10 miliarde de euro în 2022, a cumpărat pachetul majoritar de acţiuni al companiei clujene East Grain printr-o majorare de capital, fiind cea mai importantă investiţie externă din agrobusinessul românesc din ultimul an.

„Suntem nerăbdători să punem în valoare experienţa noastră de treizeci de ani în favoarea grupul East Grain. Investiţia noastră va permite grupului să exploateze noi oportunităţi, să îşi mărească capacităţile şi să-şi extindă prezenţa pe piaţă”, a spus Libor Nemecek, director M&A şi corporate finance al Agrofert.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO