Companii

Tranzacţie între parteneri: Antreprenorul George Adragai devine singurul proprietar al covrigăriilor Luca, după ce a preluat acţiunile cofondatorului Cosmin Postole

Tranzacţie între parteneri: Antreprenorul George...

Autor: Cristina Roşca

08.09.2023, 00:07 14295

Antreprenorul George Adra­gai a devenit singurul pro­prietar al companiei Tinervis Group, cea care operează lanţul de covrigării Luca, după ce a preluat acţiunile lui Cosmin Postole, care s-a retras din business.

Cei doi au pus bazele afacerii în 2010, iar de atunci au continuat să dezvolte brandul Luca, ce a ajuns la circa 120 de simigerii, potrivit estimărilor ZF pe baza datelor de pe site-ul propriu. Mai mult, Tinervis Group, compania care operează lanţul de simigerii Luca, a avut afaceri de 368 mil. lei în 2022, plus 75%.

Din datele ZF, atât ca reţea, cât şi ca dimensiune a vânzărilor, aceasta este cea mai mare companie din sectorul covrigăriilor, un domeniu foarte fragmentat şi aproape deloc transparent.

„Aşa cum ştiţi, am pornit la drum în această aventură alături de partenerul şi prietenul meu Cosmin Postole, în 2010. Cosmin a luat decizia de a se retrage din companie acum mai bine de trei ani, din motive personale.“

 Deşi nu mai suntem parteneri în Tinervis Group, avem în continuare o relaţie personală, prin preocupări şi valori comune“, spune George Adragai în prima sa declaraţie în presă.

El şi Postole deţineau părţi egale în companie, conform informaţiilor existente în platforma de analiză termene.ro. Acţionarii Tinervis Group sunt unii dintre cei mai discreţi din piaţă, singurele informaţii disponibile privind reţeaua de simigerii fiind cele publice pe site-ul Ministerului de Finanţe.

Deşi antreprenorul George Adragai spune că partenerul său Cosmin Postole s-a retras din business acum trei ani, oficial, "în acte", schimbarea e recentă, ea fiind publicată în Monitorul Oficial în august 2023.

Totuşi, omul de afaceri afirmă că această schimbare nu va duce la alte modificări în business.

"Aşa cum aţi remarcat, compania a avut şi continuă să aibă o evoluţie bună şi după această schimbare de acţionariat, având o echipă de management puternică şi performantă, aflată în spatele dezvoltării noastre."

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO