Companii

Tranzacţie în piaţa farma. Lanţul Evofarm, cu peste 120 de unităţi în ţară, preia 22 de farmacii aparţinând companiei Farmacia de la Ţară, cu afaceri de 30 mil. lei

Tranzacţie în piaţa farma. Lanţul Evofarm, cu peste...

Autor: Cristina Bellu

18.09.2023, 13:20 2869

Lanţul de farmacii Evofarm, cu 126 de unităţi în mai multe judeţe din ţară, potrivit informaţiilor publice de pe site-ul instituţiei, preia 22 de farmacii aparţinând companiei Farmacia de la Ţară, localizate în judeţele Dâmboviţa, Giurgiu, Ilfov şi Teleorman.

Tranzacţia a primit deja acordul Consiliului Concurenţei, potrivit unui comunicat al autorităţii.

“În urma analizei, Consiliul Concurenţei a constatat că operaţiunea notificată nu ridică obstacole semnificative în calea concurenţei efective pe piaţa romȃnească sau pe o parte a acesteia şi că nu există îndoieli serioase privind compatibilitatea sa cu un mediu concurenţial normal”, spun reprezentanţii instituţiei.

Grupul Evofarm este prezent pe piaţa comerţului cu amănuntul de produse farmaceutice şi parafarmaceutice prin magazine specializate, precum şi pe piaţa comerţului cu ridicata. Anul trecut, Marcos Provit, parte a grupului Evofarm, care activează în retailul şi distribuţia de medicamente, a preluat farmaciile Polisano Pharma din Sibiu.

 

Farmacia de la Ţară SRL este prezentă, de asemenea,  pe piaţa comerţului cu amănuntul de produse farmaceutice şi parafarmaceutice prin magazine specializate. Afacerile companiei Farmacia de la Ţară au ajuns la 30,3 mil. lei în 2022, plus 45,5% an/an.

În 2022, datele de la Statistică indică un număr total de 8.135 de unităţi farmaceutice la nivel naţional. Numărul acestora este însă în scădere uşoară faţă de anul anterior, când erau cu circa 50 de unităţi mai multe.

Cele mai mari 10 reţele de farmacii după cifra de afaceri realizată în 2022 numără împreună 2.900 de unităţi, ceea ce înseamnă o cotă de 35% din totalul farmaciilor din ţară.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO