Companii

O nouă tranzacţie imobiliară: Belgienii de la WDP sunt la un pas să cumpere unul dintre cele mai mari parcuri comerciale, Expo Market Doraly, care are 95.000 mp comerciali, într-o tranzacţie estimată la peste 100 mil. euro. În spatele Doraly este Gheorghe Iaciu şi o firmă din Londra

O nouă tranzacţie imobiliară: Belgienii de la WDP sunt...

Autor: Bogdan Alecu

27.11.2023, 09:45 3284

Belgienii de la WDP sunt la un pas de a semna achiziţia Doraly, potrivit datelor din piaţa imobiliară, într-una dintre cele mai mari tranzacţii imobiliare de pe piaţa locală, estimată de ZF la peste 100 mil. Euro.

În cazul în care se va concretiza, după obţinerea acordului de la Consiliul Concurenţei, WDP va face astfel prima achiziţie din sectorul de retail, după ce până acum s-au concentrat strict pe industrial şi logistic.

Cum retailul a fost „motorul“ de creştere în cazul sectorului logistic, achiziţia Doraly va oferi WDP acces direct către un potenţial mare de noi clienţi.

Expo Market Doraly a rulat anul trecut afaceri de 78 mil. Lei, în creştere cu 4% faţă de 2021 şi a avut un profit net de 27,6 mil. Lei.

Expo Market Doraly, unul dintre cele mai mari parcuri comerciale cu spaţii dedicate comerţului angro, cash&carry şi retail, situat în comuna Afumaţi (jud. Ilfov), a finalizat şi dat în folosinţă în 2020 un nou pavi­lion comercial, cu o suprafaţă de 9.200 metri pătraţi, în urma unei investiţii de 6 mil. euro.

Doraly a ajuns atunci la o suprafaţă comercială închiriabilă de circa 95.000 metri pătraţi, dezvoltată pe un teren cu o suprafaţă de aproximativ 280.000 metri pătraţi.

Gheorghe Iaciu, fondator Doraly, spunea anterior că numărul anual de vizitatori a ajuns la 3 milioane, şi îşi menţine tendinţa de creştere, iar numărul angajaţilor celor 420 comercianţi care îşi desfăşoară activitatea în Doraly a depăşit 5.000.

În prezent, Doraly este parcul comercial cu cea mai mare suprafaţă destinată magazinelor de tip cash&carry din România, acestea reprezentând circa 50% din suprafaţa comercială. Restul suprafeţei este ocupată de magazine angro şi retail, depozite şi birouri.

Expo Market Doraly a fost înfiinţat în 1993, de omul de afaceri Gheorghe Iaciu, fiind primul parc comercial specializat pe produse alimentare şi non-alimentare. În prezent, compania este deţinută de către EMD INVESTMENT SARL, conform datelor de la Registrul Comerţului. Potrivit datelor furnizate de către reprezentanţii companiei, în această firmă au participaţii Gheorghe Iaciu şi Infrared Capital Partners, firmă care investeşte în infrastructură şi real-estate, cu sediul la Londra.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO