Companii

Tranzacţie. Holdingul African Industries Group, care controlează World Class România şi ferme de cereale de peste 15.000 hectare, a preluat Padova Agricultura, cel mai mare producător de orez din România

Tranzacţie. Holdingul African Industries Group, care...

Autor: Florentina Niţu

18.12.2023, 00:06 7682

Padova Agricultura a încheiat anul 2022 cu o cifră de afaceri de 33,9 milioane de lei, în creştere cu 7% faţă de anul anterior, şi un profit net de 2,8 milioane de lei.

Holdingul African Industries Group (AIG), deţinut şi controlat de fraţii Raj şi Alok Gupta, va prelua companiile Padova Agricultură şi Contara, prin Vectr Farm Brăila, iar Con­siliul Concurenţei a autorizat tranzacţia. Valoa­rea tranzacţiei nu a fost comunicată.

Padova Agricultura, situată în loca­litatea Stăn­cuţa din judeţul Brăila, şi Con­tara, aflată în acelaşi judeţ, fac parte din grupul italian Roncato, admi­nistrat de Giovanni Roncato. Compania Pado­va Agricultura este cel mai mare produ­cător de orez de pe plan local, cu o su­pra­faţă cultivată de peste 5.000 de hec­tare în sud-estul României, iar pe lângă culti­varea orezului, pe circa 2.500 de hectare, compania cul­tivă şi comerciali­zează grâu, porumb, orz, rapiţă, floa­rea-soarelui, lu­cernă şi soia. Con­tara pro­du­cea şi co­mercializa, până în 2022, culturi de orez, însă, începând cu anul agricol 2022, acti­vitatea s-a concentrat pe pro­ducţia de ce­reale pre­cum porumb, grâu şi floa­rea-soa­relui. Tranzacţia nu este sur­prinză­toa­re, în contextul în care Afri­can In­dus­tries Group activează deja în agrobusi­nessul din România, în pro­duc­ţia de cereale şi distribuţia de maşini agricole.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO