Companii

Tranzacţie de 6 milioane de euro. Grupul TTS a preluat un transportator din Ungaria pentru a-şi deschide accesul către Germania

Tranzacţie de 6 milioane de euro. Grupul TTS a preluat...

Autor: Mirabela Tiron

11.08.2016, 00:08 4615

Mircea Mihăilescu, unul din cei mai dis­creţi oameni de afa­ceri locali, fon­dator şi acţionar al gru­pu­lui de transport naval şi logistică Transport Trade Services (TTS), a cumpărat pa­chetul majoritar de acţiuni al unui transportator din Ungaria, Plimsoll Kft, în încercarea de a-şi des­chide accesul către piaţa germană.

El este unul dintre puţinii antre­pre­nori români care au curajul să facă achiziţii în regiune. În 2015 firma TTS a fi­nalizat cu o cifră de afaceri de 322 de mi­lioane de lei şi un profit net de 14 mi­lioane de lei, conform datelor raportate la Ministerul de Finanţe.

Antreprenorul a atras în 2012 o investiţie de 12 milioane de euro din partea IFC, divizie de investiţii a Băncii Mondiale, care a preluat în schimb aproape 10% din TTS.

Acum, preluarea firmei din Un­ga­ria face parte din strategia de dez­vol­tare pentru creşterea traficului pe Dună­re în zona Ungaria-Germania, având în vedere că Plimsoll controlează 100% din acţiunile armatorului fluvial Fluvius, ce operează cu şase nave pe Dunăre dar şi pe Rin, Main, Mosel, Nekar.

„Facem investiţii în regiune pentru îmbunătăţirea traficului pe Dunăre în zona Ungaria-Germania. În regiune, cererea pentru transportul de mărfuri pe Dunăre prin portul Constanţa este susţinută doar de transportul de ce­reale şi se aşteaptă o revenire a in­dustriei de siderurgie, chimie, în­gră­şă­min­te“, a declarat pentru ZF Petru Ştefănuş, directorul general al companiei TTS.

TTS, firma-fanion a lui Mihăilescu, controlează mai multe companii importante de transport, fiind unul din­tre cei mai mari operatori de transport din România de pe segmentul de trans­port integrat naval, fluvial şi feroviar. Grupul acţionează în zona transpor­tu­lui naval prin intermediul flotei fluviale deţinute de compania Navrom şi pe segmentul de transport feroviar prin firma Transfer International Spedition (TIS). Din grupul TTS fac parte opt companii de transport naval şi operare portuară.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO