Companii

Transporturile au adus crestere de 10% la Van der Vlist

04.10.2005, 18:06 15

Compania Van der Vlist International Transport and Services Romania, filiala locala a transportatorului olandez Van der Vlist, estimeaza pentru acest an o cifra de afaceri de 5 milioane de euro, in crestere cu 10% fata de rezultatele inregistrate in exercitiul financiar anterior.

"Cresterea se inscrie in trendul general al pietei", spune Klaas Scholtens, general manager al companiei.

Pe prima jumatate a acestui an, cifra de afaceri a atins 2,3 milioane de euro, ceea ce corespunde unei cresteri de 15% fata de perioada corespunzatoare a anului trecut.

Cresterea afacerilor a determinat, potrivit reprezentantilor companiei, si investitii in innoirea parcului auto. Compania are in Romania 14 camioane. "In 5 ani ne vom dubla flota", adauga Scholtens.

Van der Vlist a intrat pe piata din Romania in 1997, cu doua camioane.

Scholtens spune ca problemele intampinate pe piata romaneasca, precum legislatia neclara si instabila, ar putea indeparta o parte a investitorilor straini.

"Industria va merge mai departe, iar Ucraina este urmatoarea tinta", a continuat acesta. Totodata, reprezentantul Van der Vlist precizeaza ca unele dintre cele mai mari probleme cu care se confrunta un transportator sunt drumurile proaste si taxele foarte mari impuse companiilor din domeniu.

"Daca, de exemplu, incerci sa impui taxe mari ca sa poti repara drumurile, s-ar putea sa iti distrugi industria", opineaza Scholtens.

La nivel european, Van der Vlist detine 350 de camioane si opereaza in tari precum Rusia, Cehia, Ungaria. Compania realizeaza transporturi de materiale de constructii, substante sub presiune, masinarii din diferite industrii.

Ultimii ani au adus o crestere generala a pietei in domeniul transporturilor, o data cu apropierea de Occident si cresterea investitiilor straine in Romania.

Printre competitorii companiei pe piata romaneasca se numara Frans Maas Romania, Romtrans, Kuhne&Nagel, Kapital Leading Transport si Karl Heinz Dietrich.

andreea.groenendijk@zf.ro

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO