Companii

Transgaz, profit de 27 mil. euro la trei luni

03.05.2007, 19:15 9

Transgaz Medias, urmatoarea companie de utilitati aflata in portofoliul statului care urmeaza sa fie listata la Bursa de Valori Bucuresti, dupa Transelectrica, a obtinut in primele trei luni ale anului un profit net de 27 mil. euro, in crestere cu 68% fata de profitul de 16 mil. euro inregistrat in aceeasi perioada a anului trecut, potrivit Mediafax.
Potrivit datelor companiei, veniturile din exploatare s-au ridicat in primele trei luni la aproximativ 83 mil. euro, cu 36% mai mult fata de primul trimestru din 2006.
Veniturile au fost generate in principal de activitatea de transport al gazelor naturale, nivelul acestora ridicandu-se la 199 mil. lei (58,5 mil. euro).
Pe de alta parte, compania a transportat in intervalul analizat o cantitate mai redusa de gaze, ajungand la 4,857 miliarde de metri cubi de gaze, fata de 5,390 miliarde de metri cubi in primul trimestru al anului trecut.
Compania are pentru acest an un buget de investitii cuprins intre 180 si 200 de mil. lei (53-58 mil. euro) pentru dezvoltarea retelelor de transport si pentru reabilitarea retelelor invechite. Firma administreaza o infrastructura cu o capacitate de transport al gazelor naturale de circa 40 de miliarde de metri cubi pe an, din care peste 11.000 km sunt magistrale de transport.
Pentru acest an, compania estimeaza o cifra de afaceri de 311,7 mil. euro, in crestere cu 35%, si un profit brut de 69 mil. euro. Ministerul Economiei si Finantelor detine 85% din capitalul social al firmei, in valoare de 103,83 mil. lei, dupa ce a cedat un pachet de 15% Fondului Proprietatea.
Compania care va lista Transgaz la Bursa este societatea de brokeraj.
Raiffeisen Capital & Investment, companie ce a fost aleasa la capatul unui proces de alegere a intermediarului care a durat mai bine de un an si jumatate. Transgaz ar urma sa vanda investitorilor un pachet de 10% din actiuni.
Conform estimarilor prezentate in anuarul "100 cele mai valoroase companii din Romania", valoarea de piata a Transgaz ar fi de 677 mil. euro, ceea ce ar insemna ca un pachet de 10% din companie ar avea o valoare estimativa de 67,7 mil. euro.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO