Companii

Tower Center, vândut a doua oară: turnul din Piaţa Victoriei valorează 58 mil. euro

Foto Alexandru Hojda

Foto Alexandru Hojda

Autor: Cristi Moga

20.02.2014, 19:54 2557

Tower Center International, turnul cu o înălţime de peste 100 de metri care domină Piaţa Victoriei din Bucureşti, a fost recent obiectul unei noi tranzacţii care evaluează proiectul cu o suprafaţă construită de 24.700 de metri pătraţi la 58 de milioane de euro.

Omul de afaceri elen Ioannis Papalekas, care a preluat în 2012 proiectul de la Avrig 35 şi Industrialexport, a închiriat spaţiile către Hidroelectrica, EY România, Huawei, Cegeka şi Deutsche Bank şi Ministerul Fondurilor Europene, iar acum a vândut proiectul către Globalworth Real Estate Investments, fond listat de către acelaşi investitor anul trecut pe bursa de la Londra.

„Costul de achiziţie al Tower Center International SRL, firma care deţine clădirea de birouri, este de 58 de milioane de euro”, au anunţat reprezentanţii Globalworth, care pentru finanţarea acestei achiziţii au emis noi acţiuni. Tower Center este un proiect situat în Piaţa Victoriei, zona cu cele mai scumpe chirii din Bucureşti pentru spaţiile de birouri, care pentru mai mulţi ani a stat neocupat din cauza litigiilor între cei doi dezvoltatori, dar şi a neînţelegerilor cu banca finanţatoare, Alpha Bank.

Articol publicat în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 21.02.2014

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO