Companii

Topul celor mai competitive economii ale lumii în 2023: România ocupă locul 48, în urcare cu trei poziţii, dar e în continuare depăşită de toate ţările din regiune, mai puţin Bulgaria

Topul celor mai competitive economii ale lumii în 2023:...

Autor: Cristina Roşca

15.08.2023, 09:00 798

Performanţa economică, eficienţa guvernului, eficienţa mediului de business şi infrastructura sunt principalele categorii de factori după care este alcătuit clasamentul În cazul fiecărei categorii mari însă există alte zeci sau chiar sute de subcriterii.

România ocupă locul 48 în topul celor mai competitive econo­mii ale lumii în 2023, în urcare cu trei poziţii faţă de anul anterior, potrivit unui raport realizat de IMD – World Competitiveness Center. Ajuns la cea de-a 35-a ediţie, acest raport analizează an de an ce se întâmplă cu prin­cipalele economii ale lumii şi cât de in­te­resante şi atrăgătoare sunt ele pentru in­vestiţii şi pentru business. Pentru acest raport sunt analizate sute de criterii din câteva cate­gorii mari, respectiv infra­struc­tură, perfor­manţă economică, eficienţă a guvernului şi eficienţă a mediului de business.

În ceea ce priveşte economia locală, România a urcat trei poziţii în ultimul an, dar acelaşi loc 48 l-a ocupat şi în 2021, aceasta fiind cea mai bună clasare din ultima perioadă (2019-2023).

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO