Companii

Topul celor mai citite articole de astăzi

Topul celor mai citite articole de astăzi
18.06.2014, 20:17 92

De ce nu pot fi salvate fabricile româneşti. "Capitalul autohton este o chestiune măruntă. Nici nu îndrăznim să ne uităm"

Decizia companiei farma­ceu­tice britanice GlaxoSmith­Kline (GSK) de a închide fa­brica de pastile Euro­pharm de la Braşov, care rea­li­za afa­ceri anuale de 100 mil. euro şi avea 236 de angajaţi, este un semnal negativ pentru mediul de afaceri, iar pentru in­dus­tria farma ge­nerează îngrijorare, sunt de pă­re­re oa­menii de afacerii cu care ZF a discutat. 

Cum arată economia din Timiş, „kilometrul zero“ al producţiei de componente auto, judeţul unde „numai cine nu vrea nu are un loc de muncă“

Judeţul Timiş, cel mai mare judeţ al României din punctul de ve­de­re al suprafeţei, a devenit în ul­ti­mii ani „kilometrul zero“ al in­dus­triei de componente auto din Româ­nia, atrăgând giganţi precum Con­tinental, Delphi Packard sau TRW Automo­tive, care fac fiecare în această re­giune afaceri de peste un miliard de lei.

Cea mai bună săptămână din istoria bursei: acţiuni de 3 mld. lei la perlele energetice

Bursa este inundată cu cea mai mare ofertă de acţiuni din istorie, care ajunge la 3 mld. lei, la Romgaz şi Electrica.

Niciodată nu a mai înregistrat bursa de la Bu­cureşti un volum atât de mare de acţiuni scoase la vânzare: statul vinde 51% din capitalul Electrica pentru o sumă cuprinsă între 1,9 miliarde de lei (442 mil. euro) şi 2,3 mld. lei (540 mil. euro), iar Fondul Proprietatea a scos la vânzare 4,99% din Romgaz, cel mai mare producător de gaze, în valoare de 644 mil. lei (146 mil. euro).

Podul “strategic” de la Brăila a fost scos “de la naftalină” de compania de drumuri

Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România (CNADNR) a scos la licitaţie reactualizarea studiului de fezabilitate pentru podul suspendat de la Brăila, un proiect de anvergură pentru judeţele Brăila, Galaţi şi Tulcea, a cărui construcţie a fost aprobată de aproape 20 de ani.

"Am 15 cunoscuţi care au subscris la Electrica, mulţi fără tangenţe cu bursa"

Oamenii de afaceri şi marii jucători de pe bursa locală spun că au subscris sau intenţionează să subscrie sume importante în oferta publică de listare a Electrica şi că aceasta a fost percepută foarte bine şi de publicul care nu a mai avut până acum investiţii pe bursă, fiind de aşteptat ca oferta să aducă un aflux de investitori noi pe bursa de la Bucureşti.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO