Companii

Topul angajatorilor: Microsoft, Continental, Google, Oracle şi IBM sunt cei mai doriţi angajatori, iar pachetul salarial şi beneficiile rămân cele mai importante criterii de alegere a locului de muncă

Topul angajatorilor: Microsoft, Continental, Google,...

Autor: Roxana Rosu

12.05.2023, 14:24 4459

Microsoft, Continental, Google, Oracle şi IBM sunt cei mai doriţi angajatori din România, potrivit celui mai recent top realizat de compania Catalyst, iar pachetul salarial şi beneficiile rămân cele mai importante criterii de alegere a locului de muncă.

Participanţii la sondajul annual sunt, atât tineri la început de carieră, cât şi profesionişti din România, din domeniile ştiinţe sociale, business, ingingerie şi IT&C. La ediţia din acest an au fost 14.446 de răspunsuri.

 „Este o onoare pentru noi să fim recunoscuţi ca Cel mai Dorit Angajator din România! Această recunoaştere este o dovadă a muncii şi a dedicării angajaţilor noştri, care sunt devotaţi în a face din Microsoft un loc de muncă extraordinar şi în a promova inovaţia în industria tehnologică. Suntem mândri să cultivăm o cultură de colaborare, diversitate şi incluziune, în care valorizăm şi sărbătorim perspectivele unice ale fiecărui membru al echipei noastre. Angajaţii noştri sunt în centrul a tot ceea ce facem şi ne străduim să investim în creşterea, dezvoltarea şi bunăstarea lor." spune Adina Vidroiu, HR Director Romania, Moldova si Ungaria la Microsoft.

În ceea ce priveşte cele mai importante criterii în alegerea jobului, 70% dintre participanţii la sondaj au pus pe primul loc pachetul salarial, urmat de beneficiile oferite de companie (50%), siguranţa locului de muncă (46%), atmosferă de lucru plăcută (45%) şi prin echilibrul dintre viaţa profesională şi cea personală a angajatului (44%).

Comparând rezultatele cu cele din anul precedent, se remarcă o constantă în alegerile candidaţilor. Spre exemplu, pachetul salarial atractiv rămâne pe prima poziţie în topul voturilor. Procentele sunt destul de similare şi în ceea ce priveşte celelalte criterii de selecţie ale angajatorului. Stabilitatea locului de muncă a fost aleasă anul acesta în proporţie de 46%, în timp ce anul trecut, voturile s-au ridicat la 50%. Diferenţa este minoră, iar astfel se deduce faptul că nevoile candidaţilor din 2022 au rămas aceleaşi şi în 2023.

Pe ultimul loc între criterii a rămas şi în 2023, ca şi în 2022, posibilitatea sistemului de muncă hibrid , cu 31% din voturi.

O întrebare care este adresată pentru prima oară respondenţilor în cadrul studiului face referire la ceea ce înseamnă pentru candidaţi flexibilitatea la job. Peste jumătate dintre ei (54,9%) înţeleg printr-un program flexibil posibilitatea de a-şi organiza task-urile într-un interval orar ales, cu respectarea timpului de lucru prevăzut în contractul de muncă.

 

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO