Companii

Top 100 cele mai valoroase companii 2021. Locul 18 (NOU-INTRAT): Grupul Carrefour România

Julien Munch, CEO al Carre­four România, a fost numit la începutul lui 2021 la conducerea businessului local al Carrefour România: Fac shopping online în timpul săptămânii pentru că sunt mereu pe fugă, iar offline la finalul săptămânii pentru plăcerea de a mă plimba printre rafturi, de a vedea şi de a atinge produsele.

Autor: Cristina Roşca

14.12.2021, 15:00 247

Operaţiunile locale ale grupului fran­cez Carrefour sunt evaluate îm­preună pentru prima dată în anuarul Cele mai valoroase 100 de companii din România, an­te­rior fiind analizată doar situaţia Carrefour Ro­mâ­nia, compania care ope­rea­ză hipermar­ketu­rile, magazinul online şi cea care înca­sea­ză taxele de franciză. De această dată, în ana­li­ză, pe lângă Carrefour România au fost in­clu­se şi Artima - pe care sunt ope­rate o parte din supermarketurile Market - şi Columbus Operaţional - com­pania ce încă adminis­trea­ză ma­ga­zinele pre­luate de la reţeaua Billa.

Astfel, valoarea grupului Carrefour România sare de 1,5 miliarde de euro.

Carrefour acoperă mai multe segmente de piaţă cu cele circa 360 de magazine offline pe care le are în România, e vorba de hiper­mar­keturi (sub brandul Carrefour), super­mar­keturi (Market), unităţi de proximitate modernă (Express) sau un mix de discount şi cash&carry (Supeco). Totodată, grupul a fost unul dintre primii retaileri mari care a pariat pe online şi livrări în România, chiar şi într-o pe­rioadă în care acest segment mergea greu şi avea vânzări mici. Astfel, compania are un ma­gazin online propriu şi controlează şi plat­for­ma de livrări Bringo. Magazinele Supeco şi plat­for­ma Bringo sunt administrate de două firme se­parate care nu au fost incluse în aceas­tă eva­luare. Ele sunt şi mult mai mici decât ce­lelalte în termeni de vânzări. Însă, ritmul de creş­tere e accelerat, la platforma de livrări apro­piindu-se de 600% în 2020 versus anul anterior.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO