Companii

Tom Tailor a deschis primul magazin din Transilvania în Polus Center Cluj

Tom Tailor a deschis primul magazin din Transilvania în Polus Center Cluj

Autor: Laurentiu Cotu

29.04.2012, 13:42 1470

Germanii de la Tom Tailor au deschis ieri primul magazin din Transilvania, în centrul comercial Polus din Cluj-Napoca. Brandul, intrat pe piaţa locală anul trecut printr-un parteneriat între compania mamă şi Kenvelo, deţine până în prezent 7 magazine în România.

Până în momentul de faţă, pe piaţa locală au fost deschise magazine Tom Tailor în Bucureşti, AFI Palace Cotroceni (două unităţi, una casual şi una denim), Plaza România, Fashion House (outlet), Liberty

Center (outlet), în centrul comercial Electroputere din Craiova şi în Polus Center Cluj.

Unitatea recent inaugurată la Cluj are o suprafaţă de 270 mp şi se află lângă magazinul Lee Cooper. Noul magazin Tom Tailor din Polus Center Cluj comercializează diverse articole vestimentare pentru bărbaţi şi femei.

Începând cu anul 2011 acţionarii Kenvelo, PioFrancesco Borghetti şi Ni Lesh Sajnani, şi-au schimbat strategia de business pentru România prin crearea unui grup alcătuit din trei branduri: Kenvelo, Lee Cooper şi Tom Tailor. Astfel, aceştia au preluat franciza Lee Cooper pentru Europa Centrală şi de Est şi au semnat un parteneriat cu germanii de la Tom Tailor. Compania Tom Tailor a fost înfiinţată în anul 1962, în oraşul Hamburg din Germania, iar în momentul de faţă brandul este prezent în 35 de ţări. În 2010, vânzările totale ale grupului Tom Tailor au ajuns la 347,7 mil. euro.

Polus Center Cluj, cu o suprafaţă închiriabilă de peste 60.000 mp, înglobează peste 186 de magazine, un multiplex cu 8 săli de cinema şi un hipermarket Carrefour. Polus Center Cluj este deţinut de grupul austriac Immofinanz şi se află în administrarea EHL Real Estate România.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO