Companii

Toepfer a ajustat cu plus 12% recolta de porumb a României: Este aproape de record

Toepfer a ajustat cu plus 12% recolta de porumb a...

Autor: Gabriel Razi

06.09.2013, 00:04 14
Alfred Toepfer International, trader de materii prime controlat de americanii de la ADM, estimează că recolta de porumb a României va fi de circa 10 milioane de tone, în creştere cu 83% faţă de sezonul precedent, potrivit raportului de piaţă pe luna august dat recent publicităţii. Traderul cu sediul central la Hamburg a înaintat o proiecţie de recoltă în creştere cu 12% faţă de cea calculată la nivelul lunii iulie. Cu o producţie de 10 milioane de tone, România se află pe poziţia a doua în topul pro­ducătorilor din UE, fiind depăşită doar de Franţa cu o recoltă de 15 milioane de tone.
 
„Producţia de porumb din Uniunea Europeană ar trebui să îşi revină în sezonul 2013/2014. Condiţiile meteo foarte bune din România şi Bulgaria ar trebui să rezulte în producţii aproa­pe de record. Pier­deri vor apărea doar în Germania şi în unele regiuni din Franţa din cauza ploilor persistente în pe­rioada incipientă de creştere a plantelor şi a căldurii din perioada de polenizare“, se arată în raport.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO