Companii

Tnuva a numit CEO un israelian de origine romana

16.06.2008, 18:55 19

Shmulik Porre este noul presedinte si director executiv (CEO) al Tnuva Romania, filiala locala a producatorului israelian de lactate care si-a inceput anul trecut activitatea pe plan local.
Conducerea Tnuva Romania a fost detinuta din 2004 pana la inceputul acestui an de Yoram Israeli, acesta ocupand in prezent o pozitie similara in cadrul unei companii de IT din Israel.
"Este o schimbare naturala. Yoram Israeli si-a incheiat sarcina de fondator al acestui proiect, iar acum Shmulik Porre a preluat conducerea companiei", a declarat Sagit Tzur Lahav, vicepresedinte marketing al Tnuva Romania.
Porre, 53 de ani, israelian nascut la Haifa din parinti de origine romana, are o experienta in management de peste 20 de ani in sectorul bunurilor de larg consum, lucrand in cea mai mare companie de vopsele din Israel, Tambour. Ultima pozitie detinuta in cadrul acestei companii a fost de director executiv.
Tnuva a inceput in urma cu patru ani un program de investitii de peste 55 mil. euro pe plan local in constructia unei fabrici de lactate si a unei ferme la Popesti-Leordeni, in apropiere de Bucuresti, proiectul fiind finantat in proportie de 35% de catre BERD (Banca Europeana pentru Reconstructie si Dezvoltare).
Compania israeliana a fost cea
de-a doua dupa Danone care a decis sa investeasca intr-un proiect greenfield pe piata locala a lactatelor. Anul trecut cele doua unitati au devenit operationale, compania fiind prezenta in Romania prin filialele TRD-Tnuva Romanian Dairies, axata pe productie si comercializare, si TRM-Tnuva Romanian Milk, care include ferma de vaci.
Potrivit reprezentantilor companiei, Tnuva este prezenta din prima parte a acestui an cu 25 de produse pe rafturile magazinelor de pe plan local, urmand ca pana la finele lui 2008 sa comercializeze cel putin 32 de produse sub brandurile Tnuva si Yoplait. Piata interna a lactatelor a depasit la finele anului trecut pragul de un miliard de euro, principalii producatori (Friesland, Danone, LaDorna, Hochland, Albalact, Covalact) estimand pentru anul acesta un ritm de crestere de aproximativ 25%.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO