Companii

Tina R vinde 49% din actiuni pentru extindere si listare

11.06.2007, 22:47 22

Actionarii lantului de magazine de imbracaminte Tina R au vandut 49% din actiunile companiei prin intermediul unei majorari de capital in valoare de 3 milioane de euro avand doua tinte: extinderea pe plan local si listarea la Bursa de Valori Bucuresti.
Cel mai important actionar nou atras in capitalul societatii este fondul olandez de investitii Middle Europe Opportunity Fund II, administrat de Middle Europe Investment (MEI), companie olandeza independenta de administrare a investitiilor, focusata in principal pe achizitii in Europa Centrala si de Est. Ceilalti cumparatori au obtinut procentaje nesemnificative si au dorit sa-si pastreze anonimatul. Prin intermediul acestei tranzactii, compania a fost evaluata la 6,1 mil. euro. Tina R a avut anul trecut o cifra de afaceri de 4 mil. euro si a lucrat la o marja de profit de aproximativ 10%.
"Aceasta infuzie de capital ne va ajuta sa crestem accelerat in urmatorii 3 ani pana la masa critica necesara unei listari de succes printr-o oferta publica la Bursa", a declarat Rares Jianu, directorul general al companiei. Tina R nu a optat pentru un credit bancar tocmai in scopul diversificarii actionariatului in vederea viitoarei listari la Bursa. Reprezentantii companiei nu au precizat ce pachet de actiuni urmeaza sa fie listat la Bursa, precizand ca proiectul se afla inca intr-o faza incipenta.
Majoritatea fondurilor obtinute prin aceasta majorare de capital vor fi folosite pentru extinderea retelei de magazine, care este compusa in prezent din 10 unitati, cu un numar suplimentar de 30 de noi magazine. Actionarii fondatori ai companiei, Rares Jianu (35 ani) si Iulia Sevastina Stoica (34 ani), vor sa pastreze controlul asupra afacerii. Tina R a fost asistata de casa de avocatura Tuca, Zbarcea & Asociatii si de casa de brokeraj HTI Valori Mobiliare.
Reprezentantii MEI nu au putut fi contactati pentru detalii suplimentare privind tranzactia.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO