Companii

Telenor investeste 120 milioane de dolari in telecomunicatiile ruse

06.06.2000, 00:00 17



Operatorul norvegian de telecomunicatii Telenor a devenit actionar majoritar al companiei Combellga, al treilea operator de telecomunicatii de pe piata moscovita, investind in aceasta societate 120 milioane de dolari.

Acordul a fost semnat in cursul saptamanii trecute si a primit aprobarea autoritatilor anti-monopol, fapt ce va permite marirea capacitatii operatorului Combellga de satisfacere a comunitatii oamenilor de afaceri din Moscova si din regiunile apropiate, se arata intr-un comunicat al grupului norvegian.

Compania Combellga, filiala a societatii ruso-belgiene Comincom, fondata in 1990, furnizeaza servicii de performanta, in special pentru retelele de Internet, aflate in plina dezvoltare in Rusia.

Conform acordului, Telenor va cumpara de la actionarii Comincom majoritatea actiunilor companiei, precum si titlurile suplimentare dintr-o noua emisiune. Telenor va prelua si participarea partii belgiene la capitalul Combellga.

Telenor, cu 22.000 de angajati in toata lumea, este deja prezenta pe piata rusa, detinand 33% din capitalul companiei de telefonie mobila Vimpelcom si 13% dintr-o retea de telefonie mobila in sistem GSM din Sankt-Petersburg.

"Consideram ca eforturile noastre din Rusia au succes, si nu numai prin Vimpelcom, care numara peste 500.000 abonati, ci si prin alte companii, ca Nord-Vest GSM", a declarat presedintele Telenor, Tormod Hermansen.

Telenor incearca sa poarte o politica de expansiune internationala agresiva, dupa esecul fuziunii sale cu compania suedeza Telia, la inceputul anului. Mediafax

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO