Companii

Tarom şi-a asigurat un sfert din trafic din rutele interne în primul semestru. „Am avut o creştere cu 16% a numărului de pasageri pe curse interne“

Tarom şi-a asigurat un sfert din trafic din rutele...

Autor: Mirabela Tiron

08.11.2016, 00:05 285
Compania aeriană de stat Tarom, aflată în subordinea Ministerului Transporturilor, a transportat 1,15 milioa­ne de pasageri în primul semestru din acest an, trafic în creştere cu 6% faţă de anul tre­cut, potrivit oficialilor companiei.

Rutele interne, pe care compania avea mo­nopol până anul trecut, au adus transpor­ta­torului de stat aproape un sfert din trafic, 277.513 pasageri, oficialii susţinând că tra­ficul a fost în creştere cu 16% pe cursele operate în România. Acest segment de piaţă este însă cel pe care vor să îl cucerească acum operatorii low-cost. Dacă în prima parte a anului prezenţa lor pe rute interne a fost marginală, pentru anul viitor şi-au pus deja pe harta zborurilor mai multe curse din Constanţa, Cluj şi Timişoara.

Din iulie anul acesta, compania aeriană Wizz Air a acoperit ruta Bucureşti - Cluj-Na­poca dar continuă expansiunea şi pe rute externe, Jozsef Varadi, CEO-ul Wizz Air, afirmând în urmă cu câteva luni că targetul este ca Wizz Air să ajungă la 6 milioane de pasageri anul acesta, faţă de 4,5 milioane de pasageri pe rutele din România anul trecut.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO