Companii

Tarom schimbă sistemul de taxare la bagajele de cală

30.06.2010, 23:00 101

Compania aeriană de stat Tarom, cu pierderi estimate la 21 mil.euro anul trecut, va introduce un nou sistem de taxare a bagajelorde cală începând cu 1 iulie, ce presupune trecerea de la un sistembazat pe greutate la unul bazat pe numărul de bagaje. Astfel,pasagerii care călătoresc la clasa business pot transporta gratuittrei bagaje, iar pasagerii care călătoresc la clasa economic pottransporta doar un bagaj de cel mult 23 de kilograme. "Trecerea lanoul sistem bazat pe piesă aduce pasagerilor Tarom de la clasaeconomic tarife de cinci ori mai mici pentru transportulexcedentului de bagaj de cală, respectiv un tarif fix de 50 de europentru un bagaj de cel mult 23 de kilograme", au declaratreprezentanţii companiei. Sistemul anterior de taxare pevedeatarife de 10-12 euro pe kilogram, în situaţia în care era depăşitălimita maximă de 20 de kilograme. De asemenea, pasagerii de laclasa economic vor putea avea mai multe bagaje, care să cumuleze 20de kilograme, nu doar unul singur aşa cum prevede sistemulactual.

Cu toate acestea, pasagerii (cu bilete la clasa economic) careîşi iau al doilea bagaj cu o greutate de până în cinci kilogramevor plăti mai mulţi bani pe sistemul nou.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO