Companii

Taparo caută 30 de oameni pentru fabrica de mobilier tapiţat de lângă Târgu-Lăpuş, judeţul Maramureş

Taparo caută 30 de oameni pentru fabrica de mobilier...

Autor: Laurentiu Cotu

29.02.2024, 18:30 69

Producătorul de mobilier tapiţat Taparo, parte a grupului de firme Taparo, fondat de antreprenorul Ioan Filip, are disponibile în prezent 30 de locuri de muncă pentru tapiţeri la fabrica din localitatea Borcuţ, lângă oraşul Târgu-Lăpuş, potrivit informaţiilor de pe site-ul Agenţiei Judeţene pentru Ocuparea Forţei de Muncă (AJOFM) Maramureş. 

Compania Taparo a avut în 2022, cel mai recent an pentru care există date publice, o cifră de afaceri de aproximativ 228,6 mil. lei (46,3 mil. euro), o pierdere netă de 23,1 mil. lei (aproape 4,7 mil. euro) şi un număr mediu de 849 de angajaţi, potrivit informaţiilor de pe site-ul Ministerului Finanţelor.

Grupul Taparo are patru divizii, anume divizia de mobilier tapiţat, divizia de textile tehnice, cea de confort şi saltele şi divizia de echi­pa­mente de protecţie personală, medicală şi igienică, aceasta din urmă dezvoltată în pan­demie ca urmare a nevoii stringente de astfel de produse pe piaţa locală. Grupul Taparo deţine cinci fabrici, toate situate în judeţul Maramureş, unde lucrează circa 1.500 de persoane, potrivit unor informaţii anterioare. Taparo are în plan extinderea activităţii pe piaţa din SUA. Această mutare face parte din strategia mai amplă de dezvoltare a businessului autohton, conform unor date transmise anterior de oficialii companiei. 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO