Companii

„Sunt oportunităţi în Marea Britanie pentru producătorii de haine, pentru cei din IT şi producătorii de cârnaţi din Transilvania“

Paul Brummell, noul ambasador al Marii Britanii la Bucureşti

Paul Brummell, noul ambasador al Marii Britanii la Bucureşti

Autor: Gabriel Razi

05.12.2014, 18:13 654
Companiile britanice simt opor­tuni­tăţile oferite de piaţa din România, dar deciziile de a începe programe de in­vestiţii sau export sunt încetinite de bi­rocraţie şi corupţie, a spus într-un in­ter­viu acordat ZF Paul Brummell, noul ambasador al Marii Britanii la Bucureşti.
 
„Există interes, iar mediul de afaceri britanic recunoaşte oportu­nităţile din România. Sunt însă pro­vocări precum corupţia şi birocraţia“, spune ambasadorul, care şi-a început misiunea în urmă cu patru luni.
 
Marea Britanie şi-a găsit loc cu uşurinţă în discursurile publice ale politicienilor români care au nomina­lizat fostul imperiu colonial ca un aliat strategic din punct de vedere politic şi militar, dar mişcările de business au rămas cu un pas în urma declaraţiilor.
 
Marea Britanie este în afara topului celor mai importante zece ţări din punctul de vedere al investiţiilor directe în România cu prezenţe puternice în telecomunicaţii, piaţa băuturilor şi industria farmaceutică.
 
Stocul de investiţii directe britanice a ajuns la 1,4 miliarde de euro, dublu faţă de acum şase ani, arată BNR.
 
„Cred că trebuie să lucrăm îm­preună, să înţelegem nevoile ambelor părţi şi să explicăm oportu­nităţile. Este un proces bilateral“, spune Brummell, care şi-a început misiunea pe piaţa locală, vorbind deja fluent în română.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO