Companii

Şucu, Mobexpert: Creşterea economică foarte bună din T3 era de aşteptat deoarece trimestrul trei din 2010 a fost foarte prost

Şucu, Mobexpert: Creşterea economică foarte bună din T3 era de aşteptat deoarece trimestrul trei din 2010 a fost foarte prost

Autor: Ioana David

17.11.2011, 19:24 312

Şucu, care controlează afacerea Mobexpert, un business cu o cifră de afaceri de circa 110 mil. euro anul trecut, spune că avansul economic din trimestrul trei al acestui an era de aşteptat deoarece trimestrul trei din 2010 a fost foarte prost.

"Bugetul anului viitor nu ţine cont de o mare problemă, evidentă, de altfel: partea activă a societăţii nu-şi poate construi din muncă o viaţă decentă", spune Şucu.

În opinia lui, în România anului 2011 nu e productiv să munceşti.

"Cheltuielile cu asistenţa sunt mult prea mari în comparaţie cu numărul şi veniturile celor ce pot oferi asistenţă, al persoanelor active", a explicat Şucu.

El a adăugat că oamenii care muncesc nu obţin venituri suficiente pentru a duce o viaţă decentă, "pentru a fi respectaţi chiar în interiorul propriilor familii.De aceea, ei pierd respectul pentru munca", iar criza a acutizat acest fenomen.

Institutul Naţional de Statistică a anunţat marţi că PIB-ul a crescut cu 4,4% în trimestrul al treilea, comparativ cu aceeaşi perioadă de anului trecut, în timp ce faţă de al doilea trimestru avansul a fost de 1,9%.

Ambele cifre au fost cu mult peste estimările analiştilor.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO