Companii

Spaniolii relanseaza pe piata vinurile de Sarica Niculitel

22.10.2004, 00:00 102

Producatorul de vinuri Sarica Niculitel detinut de holdingul spaniol Invarsa SA estimeaza pentru anul viitor vanzari totale de 2 milioane de euro, anuntand ca va acorda o atentie mai mare pietei interne odata cu relansarea pe piata vinurilor cu denumire de origine controlata (DOC).
"Acum, peste 80% din vinurile noastre merg catre pietele externe dar dupa ce ne-am relansat vinurile DOC vrem sa marim vanzarile de pe piata romaneasca de la 20% la 30%. Vrem sa relansam vinurile de Niculitel care au avut sI mai au in randul consumatorului roman o buna reputatie", spune Constantin Popescu, directorul general al Sarica Niculitel.
Compania a lansat recent pe piata la sticle de 0,75 de litri doua soiuri de vinuri rosii - Merlot si Cabernet Sauvignion - sI doua albe - Aligote sI Riesling. "Piata vinurilor de proasta calitate a pierdut foarte mult teren in ultimii ani iar o dovada in acest sens este faptul ca in hypermarketul Cora nu se mai vand decat doua tipuri de vinuri la PET", afirma Popescu.
El spune ca intrarea pe piata interna va fi foarte dificila datorita competitiei acerbe. "In orice supermarket unde se duce acum romanul are de ales intre 20-30 de branduri de vinuri romanesti sI datorita acestui lucru trebuie sa ai un vin de foarte buna calitate pentru a-l determina sa aleaga produsul tau sI nu al altora", afirma Popescu.
Sarica Niculitel detine in  podgoria Niculitel din judetul Tulcea 1.000 de hectare de vita de vie sI intentioneaza ca anul viitor sa acceseze fonduri Sapard de 4 milioane de euro pentru replantari de vita de vie sI pentru modernizarea capacitatilor de vinificatie.
Compania Invarsa este detinuta de omul de afaceri spaniol Alfonso Cadaval sI are afaceri in comert, constructii, siderurgie sI industria vinurilor, detinand o importanta suprafata de vita de vie in renumita regiune spaniola Rioja.
stelian.negrea@zf.ro

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO