Companii

Spaniolii au dat startul unui proiect de 200 mil. euro la Turda

Autor: Laurentiu Cotu

16.05.2012, 00:03 141

Compania spaniolă Graells&Llonch, care deţine pe piaţa locală un parc industrial de 350 mil. euro în Prejmer (judeţul Braşov), a demarat construcţia unui proiect de 200 mil. euro în oraşul Turda (judeţul Cluj), proiect ce vine în condiţiile în care investiţiile străine în România sunt la un minim istoric de 1 mld. euro anul acesta.

"Investiţiile pe care le derulăm sunt finanţate în propor­ţie de 92-95% din fonduri proprii. În dezvoltarea proiectului parcului industrial din Turda, Graells&Llonch vine cu finanţarea, iar partenerii noştri Europa Capital, cu terenul", a spus Antonio Graells, director general al Graells&Llonch.

Parcul se va întinde pe o suprafaţă de peste 545.000 de metri pătraţi, în total 70 de clădiri realizate într-un interval de 5 ani de zile. Prima hală ar trebui să fie gata în luna noiembrie a acestui an. Reprezentanţii Industrial&Logistic Park Turda susţin că acesta va genera în următorii trei ani circa 3.000 de noi locuri de muncă.

Spaniolii de la Graells& Llonch mai au în curs de dezvoltare un parc industrial în China, cu o suprafaţă de un milion de metri pătraţi.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO