Companii

Somaco si-a bugetat o crestere de 10% a vanzarilor de BCA

18.05.2010, 12:01 30

Producatorul de materiale de constructii Somaco GrupPrefabricate, detinut de fondul de investitii suedez OresaVentures, estimeaza o crestere de 10% a volumului de vanzari la BCAsi un avans de 30% pentru prefabricate, dupa ce anul trecut ainregistrat afaceri de 50 mil. lei (11,8 mil. euro). Somaco GrupPrefabricate detine 10% din piata de BCA, estimata anul trecut laun volum de 2 milioane de metri cubi.

"Observam o crestere a volumelor vandute inca din prima luna acelui de-al doilea trimestru, ceea ce ne face increzatori inrealizarea vanzarilor estimate. Atat piata de BCA cat si cea deprefabricate au inregistrat scaderi in 2009", a declarat GabrielColobatiu, directorul general al Somaco Grup Prefabricate.

Compania a finalizat, la inceputul lunii mai, o prima etapa aunor investitii de zece milioane de lei, incepute anul trecut, carevizeaza modernizarea si retehnologizarea celor trei fabrici alefirmei.

"Am investit in toate fabricile in modernizarea si automatizareaunor procese tehnologice, am angajat personal si am investit ininstruirea acestora pentru a lucra cu noile utilaje (...).Investitiile vor fi continuate in perioada 2010-2011, avand dreptobiectiv imbunatatirea calitativa a produselor oferite si crestereacapacitatilor de productie", sustine Colobatiu.

Somaco Grup produce materiale de constructii in cele treifabrici ale sale, acoperind o gama diversificata de produse: BCA,prefabricate pentru infrastructura si prefabricate pentruconstructii civile si industrialeAnul trecut,

Somaco Grup Prefabricate reprezinta reunirea intr-o singurafirma a trei mari fabrici pe care Oresa Ventures, prin subsidiaraSonriso Investments SRL, le-a achizitionat in septembrie 2008 inurma unei tranzactii de 32,5 milioane euro. Tranzactia a implicatsi preluarea celor 500 de angajati, a activelor, a clientiloracestor sucursale, a proiectelor in derulare, precum si a marciiSomaco.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO