Somaco si-a bugetat o crestere de 10% a vanzarilor de BCA

Autor: Catalin Lupoaie 18.05.2010

Producatorul de materiale de constructii Somaco Grup Prefabricate, detinut de fondul de investitii suedez Oresa Ventures, estimeaza o crestere de 10% a volumului de vanzari la BCA si un avans de 30% pentru prefabricate, dupa ce anul trecut a inregistrat afaceri de 50 mil. lei (11,8 mil. euro). Somaco Grup Prefabricate detine 10% din piata de BCA, estimata anul trecut la un volum de 2 milioane de metri cubi.

"Observam o crestere a volumelor vandute inca din prima luna a celui de-al doilea trimestru, ceea ce ne face increzatori in realizarea vanzarilor estimate. Atat piata de BCA cat si cea de prefabricate au inregistrat scaderi in 2009", a declarat Gabriel Colobatiu, directorul general al Somaco Grup Prefabricate.

Compania a finalizat, la inceputul lunii mai, o prima etapa a unor investitii de zece milioane de lei, incepute anul trecut, care vizeaza modernizarea si retehnologizarea celor trei fabrici ale firmei.

"Am investit in toate fabricile in modernizarea si automatizarea unor procese tehnologice, am angajat personal si am investit in instruirea acestora pentru a lucra cu noile utilaje (...). Investitiile vor fi continuate in perioada 2010-2011, avand drept obiectiv imbunatatirea calitativa a produselor oferite si cresterea capacitatilor de productie", sustine Colobatiu.

Somaco Grup produce materiale de constructii in cele trei fabrici ale sale, acoperind o gama diversificata de produse: BCA, prefabricate pentru infrastructura si prefabricate pentru constructii civile si industrialeAnul trecut,

Somaco Grup Prefabricate reprezinta reunirea intr-o singura firma a trei mari fabrici pe care Oresa Ventures, prin subsidiara Sonriso Investments SRL, le-a achizitionat in septembrie 2008 in urma unei tranzactii de 32,5 milioane euro. Tranzactia a implicat si preluarea celor 500 de angajati, a activelor, a clientilor acestor sucursale, a proiectelor in derulare, precum si a marcii Somaco.