Companii

Solutii SAP pentru industria cimentului

11.05.2001, 00:00 37



Compania Plaut Romania a finalizat cu succes a primului proiect de consultanta in implementarea solutiei SAP R/3 la Heidelberger Zement Romania.

Inceput in mai 2000, proiectul de implementare SAP R/3 s-a derulat in doua locatii ale companiei Carpatcement (membra a concernului Heidelberger Zement): Casial Deva si Moldocim Bicaz.

Dupa studiul de fezabilitate si etapa de proiectare s-a trecut la implementarea modulelor Financiar si Contabilitatea Gestiunii Costurilor, care au avut startul productiv la 1 ianuarie 2001.

In a doua etapa, consultantii Plaut impreuna cu utilizatorii Carpatcement au lucrat la implementarea modulelor Managementul Materialelor si Vanzari & Distributie, la 1 aprilie realizandu-se atat intrarea acestora in ciclul productiv, cat si integrarea cu celelalte module.

Desi la inceput se stabilise ca intrarea in ciclul productiv a modulelor logistice sa se faca la 1 iunie, s-a devansat termenul de integrare cu trei luni si totodata s-a putut respecta noua data limita si bugetul initial prevazut, comunica oficialii de la Plaut. Bugetul prevazut pentru implementarea solutiei nu a fost comunicat de beneficiar.

SAP R/3 raspunde necesitatilor Carpatcement de crearea a unui sistem informational integrat care sa indeplineasca atat cerintele legale din Romania, cat si a celor din diferite tari in care exista filiale Heidelberger Zement.

Prin implementarea noii solutii firma beneficiara poate avea un control riguros asupra costurilor, poate optimiza si automatiza procesele si noile metode de comercializare.

Sistemul furnizeaza informatii in timp real, astfel incat zilnic managementul dispune de rapoarte privind costurile, centrele de costuri, comenzile interne, stocuri si vanzari, alaturi de rapoartele oficiale legale, ce permit realizarea unei imagini de ansamblu asupra intregii activitati.

Infiintata in ianuarie 2000, Plaut Romania s-a specializat in consultanta in domeniul SAP R/3.

Portofoliul de clienti al firmei este alcatuit din nume precum Arpechim SA, Brau Union Romania, Heidelberger Zement, OMV sau REWE/Selgros.

Plaut este un grup international de consultanta in management care activeaza in 18 tari. Furnizor de solutii complete de la consultanta in strategie pana la servicii de IT si outsourcing, grupul Plaut a inregistrat in anul 2000 o cifra de afaceri de 291 mil. euro.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO