Companii

Softronic: „Noi, producătorii locali, ar trebui să ne mutăm domiciliul din România ca să se uite cineva la noi!“

Softronic: „Noi, producătorii locali, ar trebui să ne...

Autor: Mirabela Tiron

04.12.2014, 00:07 837

Ionel Ghiţă, preşedinte şi acţionar al fabricii Softronic din Craiova, unde se produc locomotive şi  unde s-a fabricat în acest an şi primul tren electric, spune că România poate avea o creştere economică anuală de 5% în următorii ani dacă s-ar încuraja investiţiile autohtone.

„Din 1990 până acum tot aud vorbindu-se despre cum atragem investitorii străini, ce facilităţi le dăm, dar nu aud nimic despre cum încurajăm investitorii locali să producă. Nimeni nu se gân­deşte la cum să fie valorificate investiţiile locale, cum să fie cumpărate tot mai multe produse româneşti. Dacă îi dăm la o parte pe investitorii locali, aceştia vor intra într-un final în faliment“, a spus Ionel Ghiţă pentru ZF. Softronic din Craiova este singura fabrică ce produce rame şi locomotive electrice în Europa de Est şi care îşi vinde în prezent locomotivele în Un­garia şi Turcia dată fiind lipsa de cerere de pe piaţa locală.

ZF a dat startul proiectului „Româ­nia 5%“, prin care mobilizează clasa de business autohtonă - antreprenori şi companii private - pentru a crea o platformă de relansare economică a României.

„(...) Noi, produ­cătorii locali, ar trebui să ne mutăm domiciliul din Româ­nia ca să se uite cineva la noi“, a spus el.

Softronic va încheia anul acesta cu afaceri de 90 mil. lei (19-20 mil. euro), nivel similar cu cel de anul trecut.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO