Companii

Sistem integrat Oracle la Aquaserv

05.03.2001, 00:00 19



Reprezentanta Oracle Romania si Regia Autonoma Aquaserv din Targu Mures au anuntat finalizarea cu succes a implementarii Sistemului Integrat de gestiune a Intreprinderii bazat pe solutia Oracle Applications.

R.A. Aquaserv este o companie de utilitati publice care asigura servicii de alimentare cu apa si canalizare unui numar de peste 8.000 de clienti si peste 180.000 de consumatori finali din Targu Mures si zonele limitrofe.

Aquaserv este astfel un generator, un purtator si un mare consumator de informatie, ceea ce a determinat conducerea regiei sa includa rationalizarea sistemului informational ca obiectiv principal in planul de afaceri.

In conformitate cu strategia de dezvoltare a organizatiei, gradul de integrare a sistemului informatic nu satisfacea pe deplin necesitatile. In acest context, numarul mare de aplicatii mici, de sine statatoare, necesitau includerea lor intr-o aplicatie integrata.

Echipa de implementare a proiectului a fost constituita din specialisti si consultanti de la Oracle Romania, Aquaserv Targu Mures si Onix Ramnicu Valcea - partener autorizat Oracle.

A fost aleasa o solutie complexa de implementare care sa acopere o mare parte a activitatilor financiare si logistice, astfel incat introducerea in sistem a informatiei sa fie efectuata acolo unde aceasta se genereaza (adica la serviciul financiar contabil, la compartimentul aprovizionare sau la magazia de materiale) si lansarea tuturor proceselor aplicatiei de catre utilizatori finali in conformitate cu atributiile acestora in cadrul sistemului.

Compartimentul de informatica are numai rolul de administrare si intretinere a sistemului, efectueaza salvari periodice si dezvolta noi rapoarte la cerere. Sistemul asigura vizibilitatea si controlul proceselor economice, controlul cheltuielilor pe departamente, activitati sau produse.

Implementarea sistemului integrat Oracle va permite companiei Aquaserv sa elimine o serie de costuri si sa diminueze sensibil efortul implicat de obtinerea si centralizarea datelor despre clienti.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO