Companii

Simcor si Celco contesta privatizarea Soceram

20.12.2004, 00:00 48

Consortiul format din firmele Simcor Oradea si Celco Constanta acuza Autoritatea pentru Valorificarea Activelor Statului (AVAS) ca a prejudiciat statul roman cu minim 3,4 mil. euro prin vanzarea producatorului de materiale de constructii sub valoarea de piata. In plus, acestia afirma ca AVAS a favorizat un competitor "sustinut de persoane foarte sus puse", potrivit Mediafax.
Simcor Oradea si Celco Constanta au depus o oferta in valoare de 6 mil. euro pentru preluarea Soceram Bucuresti, in conditiile in care AVAS a vandut Soceram Bucuresti pentru 2,6 mil. euro, suma care include pretul pe pachetul de 80,44% din actiuni si programul de investitii. Cumparator a fost in acest caz a fost de consortiul format din Metaleuroest, Elsid Titu si Nicolae Burghiu.
"Pretul de vanzare este considerat modest avand in vedere faptul ca numai imobilul din Bucuresti este evaluat la 3 mil. euro si toate fabricile la peste 2 mil. euro", afirma oficialii consortiului care a fost eliminat in faza finala de catre AVAS pe motiv ca nu intruneste conditiile necesare pentru a participa la privatizare. Consortiul a atacat in justitie aceasta decizie a AVAS, care este inca pe rol la Tribunalul Bucuresti.
"Ne punem intrebarea, de ce a trebuit sa se finalizeze privatizarea peste noapte la un pret mic, cand ani la rand in pofida eforturilor potentialilor cumparatori, privatizarea a fost permanent amanata. In aceste conditii, procedura privatizarii Soceram si modul de operare al comisiei de privatizare a AVAS sunt sub semnul intrebarii", afirma oficialii celor doua companii. Acestia adauga ca si in cazul privatizarii Dobromin SA "surse din piata afirma ca aceasta societate a fost vanduta sub valoarea ei reala de piata".
Mircea Ursache, presedintele AVAS, a replicat ca daca in certificatul fiscal firmele care au depus oferta figureaza ca au datorii, nu are ce discuta cu acestea. In cazul in care Comisia de privatizare a facut greseli, privatizarea Soceram va putea fi revocata si reluata, a spus Ursache, citat de Mediafax.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO