Companii

Silcotub, jucător din industria siderurgică cu afaceri de peste 2,7 mld. lei: Oţelul produs în SUA este mai ieftin decât cel produs în România

Silcotub, jucător din industria siderurgică cu afaceri...

Autor: Miruna Diaconu

28.02.2022, 09:30 405

Silcotub, al doilea cel mai mare jucător din industria siderurgică lo­cală, se confruntă cu probleme sem­ni­fi­cative privind criza energetică. Mihaela Popescu, preşedinte al Tenaris Silcotub, spune că majorarea pre­ţu­ri­lor la energie reduce din compe­ti­ti­vi­ta­tea companiei în piaţa inter­naţională.

Silcotub, parte din grupul inter­na­ţional Tenaris, a avut anul trecut afaceri de 2,7 miliarde lei, iar 90% din producţia companiei merg la export.

„În cazul spaţiului non-EU, con­cu­renţii noştri au complet alte preţuri la energie, mult mai mici, şi ne aflăm astăzi în situaţia paradoxală în care oţelul produs în SUA este mai ieftin decât cel produs în România, situaţie  de neimaginat cu câţiva ani în urmă. În cazul UE, constatăm că deşi aparent preţurile ar trebui să fie aliniate datorită liberalizării pieţei şi interconectării, în fapt, în anumite ţări industria se bucură de preţuri speciale la energie, ceea ce le conferă o poziţie privilegiată şi poate schimba cotele de piaţă ale diferiţilor produ­cători europeni“, spune pentru ZF Mihaela Popescu, preşedinte al Tenaris Silcotub.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO