Companii

SIF Banat-Crisana a tinut pasul cu inflatia

23.02.2004, 00:00 25

SIF Banat-Crisana a raportat un profit net preliminat pe anul 2003 de 344 miliarde de lei (10,3 milioane de dolari), cu 27 miliarde de lei mai mare fata de cel raportat pentru aceeasi perioada, dar la mijlocul lunii ianuarie Profitul de anul trecut al societatii de investitii financiare (SIF) a fost mai mare cu 15% mai mare fata de cel raportat an 2002, cand profitul societatii a insumat 300 miliarde de lei. Inflatia in aceasta perioada a fost de 14,1%.
Veniturile totale ale SIF Banat-Crisana  pe anul trecut au fost de 637 miliarde de lei, iar cheltuielile au insumat 253 miliarde de lei. "Principalii indicatorii estimati la inceputul anului precedent in bugetul de venituri si cheltuieli au fost depasiti, fapt ce arata ca prognoza a fost una realista. Rezultatele sunt pozitive si reprezinta ceea ce se astepta", a declarat, Daniel Manate, director de strategie in cadrul SIF.
Dividendele din profitul pe anul trecut urmeaza sa fie aprobate la Adunarea Generala a Actionarilor (AGA) ce va avea loc pe de 24 aprilie. Data de referinta care va da dreptul actionarilor sa participe la AGA si sa incaseze dividendele este 4 martie. Reprezentantii SIF Banat-Crisana nu au facut publica valoarea dividendului pe care o vor propune actionarilor. In ultimii ani, societatea a alocat 65-75% din profit pentru plata dividendelor. Profitul pe actiune al societatii este de 628 de lei. Societatea a distribuit anul trecut un dividend brut de 400 lei/actiune.
Societatea are aproximativ 9 milioane de actionari, dar noua legislatie a pietei de capital ar putea da posibilitatea SIF-urilor sa isi rascumpere actiunile reziduale, distribuite ca dividende la mijlocul anilor '90 si sa reduca astfel numarul actionarilor pana la cateva sute de mii.
Actiunile tuturor societatilor de investitii financiare au inregistrat cresteri semnificative de la inceputul anului, in conditiile cresterilor generalizate de pe piata bursiera. Cresterea actiunilor SIF Banat-Crisana fata de inceputul anului a fost de 23%, fata de o crestere de 19% a indicelui BET-FI, care urmareste evolutia actiunilor celor cinci SIF-uri. Actiunile SIF Banat-Crisana au coborat vineri cu 1% pana la 5.200 lei/actiune. La acest pret, capitalizarea bursiera a societatii este de 90 milioane de dolari.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO