Companii

Siemens numeste un austriac pe pozitia de director executiv

06.04.2007, 21:40 33

Siemens SRL, filiala locala a concernului german Siemens, are de la sfarsitul anului trecut un nou director executiv (CEO) in persoana austriacului Wolfgang Hirzi, au declarat reprezentantii companiei.
Conducerea filialei locale va fi asigurata de Hirzi, alaturi de Adrian Baicusi care a fost mentinut in functia de director general al companiei si de noul director financiar (CFO) al Siemens SRL, Georg Weiher. Acesta il inlocuieste din functie pe Dirk Tanzeglocke, ca urmare a finalizarii mandatului acestuia in Romania. Inainte de numirea noului CEO, atributiile acestui post erau exercitate prin intermediul postului de director tehnic (CTO- Chief Technical Officer) care era ocupat de catre Wolfgang Flandorfer. Inainte de venirea in Romania, Hirzi ocupa un post de conducere in cadrul Siemens Austria.
Siemens SRL, care activeaza pe piata autohtona ca un centru de coordonare pentru toate activitatile pe care concernul german le deruleaza, a obtinut anul trecut o cifra de afaceri de 205,7 milioane de euro, in crestere cu 19% comparativ cu 2005. La acest nivel de afaceri, profitul net raportat de companie a avut o crestere de aproximativ 2,5 ori, pana la un nivel de 3,53 mil. euro. Per ansamblul operatiunilor, concernul Siemens a realizat in Romania afaceri de peste 290 mil. euro, anul trecut.
Siemens SRL deruleaza pe piata locala activitati legate de transporturi feroviare, energie (generare si distributie), sisteme medicale, retele de telecomunicatii, centrale telefonice, sisteme de securitate pentru cladiri si automatizari industriale.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO