Companii

Seteanu a plecat de la firma de constructii detinuta de Adamescu

21.08.2008, 19:33 621

Sorin Panait Seteanu, 41 de ani, care a ocupat timp de un an pozitia de director general al companiei de constructii Baumeister, detinuta de omul de afaceri Dan Adamescu, a incetat colaborarea cu constructorul la inceputul acestei luni.
"Nu ne-am inteles (cu actionarii - n.r.) asupra termenilor de continuare a colaborarii viitoare", spune Sorin Seteanu, care in prezent este in negocieri cu mai multe companii din domeniul constructiilor si urmeaza sa ia o decizie in aproximativ o luna. El a mai precizat ca ia in considerare si varianta demararii unui business propriu.
Seteanu a ajuns in Baumeister la mijlocul anului trecut, in cadrul unei miscari mai ample de restructurare la nivel de management care viza dublarea afacerilor constructorului pana la 60 de milioane de euro in acest an. Omul de afaceri Dan Adamescu nu a putut fi contactat pana la inchiderea editiei pentru comentarii.
In cadrul Baumeister, Seteanu a coordonat proiecte in valoare de aproximativ 60 de milioane de euro, cel mai important dintre acestea fiind parcul logistic Kaufland din Ploiesti, unde s-a ocupat de faza a treia si a patra a constructiei. "Cea de-a treia etapa de constructie de la Ploiesti a costat
18 milioane de euro, iar costurile pentru cea de-a patra etapa au fost stabilite la 19 milioane de euro, urmand sa ajunga la 40 de milioane de euro", afirma Seteanu.
Alte proiecte al caror constructor este Baumeister sunt Aurora Mall din Buzau, proiect in valoare de 15 milioane de euro, sediul de birouri al retailerului german Hornbach din Bucuresti, contract de 2 milioane de euro, si inca doua proiecte rezidentiale in Constanta, de peste 6 milioane de euro.
Sorin Panait Seteanu are o experienta de aproape 16 ani in domeniul constructiilor. Anterior, a lucrat timp de 4 ani ca business developing manager al diviziei locale a grupului spaniol FCC Construction. De asemenea, Seteanu a mai ocupat pozitia de director tehnic al constructorului austriac Alpine, iar timp de 8 ani a lucrat pentru cea mai mare companie de constructii de pe piata locala, Hidroconstructia, ultima pozitie fiind cea de sef serviciu tehnic.
Adamescu detine controlul Baumeister prin intermediul grupului de firme Nova, care mai are activitati in imobiliare, turism si asigurari.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO