Companii

Seful Diekat s-a dus la fondul de investitii Global Finance

22.02.2005, 00:00 104

Compania Global Finance Romania l-a cooptat in echipa sa, de la inceputul acestei luni, pe Alexandros Ignatiadis.



Ignatiadis a ocupat anterior timp de zece ani pozitia de director general la Diekat Construct SRL, filiala locala a grupului elen de constructii Diekat. Compania s-a pozitionat in aceasta perioada ca unul dintre cei mai activi operatori de pe piata constructiilor, dar si ca investitor pe piata imobiliara a Capitalei.



Global Finance Romania are de la inceputul acestui an la conducere pe Stefan Bucataru, fostul director general al Sanex Cluj, iar din echipa mai fac parte Radu Momanu (fost director de corporate finance & treasury la Carpatcement Romania), Mihalis Madianos si Aurelian Trifa. Global Finance a ridicat mai multe fonduri de investitii pentru Romania si zona Balcanilor, unde a investit sau are in derulare sume de pana la o jumatate de miliard de dolari. Printre fondurile administrate de catre Global Finance se numara Black Sea Fund (lansat in 1998) si Global Growth Fund (lansat in 2003), destinat intreprinderilor mici si mijlocii, unde unul dintre actionari este BERD. Cel mai mare dintre acestea este Black Sea Fund, cu o capitalizare de circa 100 mil. $.



Printre investitiile din portofoliul Global Finance Romania se numara Sicomed (unul dintre cei mai importanti producatori de medicamente din Romania), Chipita Romania (FMCG), Orange (telefonie mobila), Delta Romania (inghetata), Loulis (panificatie), Neoset (industria mobilei), Germanos (lant de magazine pentru echipamente GSM), Romcolor (adezivi produse plastice) sau Axxon Romania (vanzare/distributie).
adrian.mirsanu@zf.ro

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO