Companii

Şeful Coca-Cola aterizează la Bucureşti

AFP/Mediafax Foto

AFP/Mediafax Foto

Autor: Cristina Roşca

24.10.2013, 22:40 988

Muhtar Kent (foto), preşedintele Coca-Cola, cel mai mare producător de sucuri din lume, cu afaceri de 48 mld. dolari, şi Levent Cakiroglu, directorul general al grupului turc Arcelik, proprietarul Arctic, vin săptămâna viitoare în Ro­mânia să inaugureze două proiecte de investiţii la fabricile din Ploieşti (Coca-Cola) şi Găeşti (Arctic).

„Ştiu că sunt multe companii care au planuri de a-şi extinde afacerile din România, urmând a transforma piaţa locală într-un hub“, spune Monica Vrăbiescu, managing director al companiei de executive search Hill International.

Executivii celor doi giganţi vin în România la scurtă vreme după ce Carlos Ghosn, şeful grupului Renault, şi francezul Bernard Fontana, CEO al grupului producătorului elveţian de materiale de construcţii Holcim, au bifat Bucu­reştiul şi fabricile din grup în cadrul unor „vizite de lucru“.

În ultimii ani investiţiile străine au bătut toate recordurile negative, astfel că după aproape 10 mld. euro în 2008, în 2011 s-a atins cel mai scăzut nivel din ultimii ani, de 1,8 mld. euro. Anul trecut, datele reviziuite ale BNR arată un volum de 2,1 mld. euro, dar proiectele mari în fabrici construite de la zero în ultimii doi ani pot fi numărate pe degete.

Citiţi continuarea articolului aici

Articol publicat în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 25.10.2013

ZF Corporate este serviciul specializat de ştiri cu plată al Ziarului Financiar. Pentru a putea citi aceste ştiri trebuie să vă abonaţi la ZF Corporate sau la unul din cele 12 fluxuri ale sale, profilate pe sectoare de activitate (Bănci, Retail, Imobiliare şi altele). Detalii de abonare la ZF Corporate: Alexandru Matei (tel. fix: 0318.256.286, tel. mobil: 0766.606.994) sau trimiteţi un email cu datele dumneavoastră de contact prin care solicitaţi informaţii şi abonare la adresa alexandru.matei@zf.ro sau stefan.paraschiv@m.ro. Veţi fi contactat în maximum o oră.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO