Companii

Şeful Artego spune că aşteaptă oferte pentru vânzarea companiei

Şeful Artego spune că aşteaptă oferte pentru vânzarea companiei

Autor: Adrian Cojocar

10.08.2012, 00:06 2124

Viorel David, directorul general şi preşe­dintele Artego Târgu-Jiu (ARTE), care conduce compania de circa 25 de ani, spune că va căuta cumpărători pentru a intra în acţionariatul companiei şi nu exclude chiar o vânzare a pa­chetului de control al societăţii, deţinut în prezent de către salariaţi.

"O să căutăm cumpărători ca să vindem acţiuni la Artego. Eventual pachetul de control. N-am întreprins nimic în sensul acesta deocam­dată, însă asta a fost gândirea de la început. Este un firesc al acţiunilor. Aşteptăm şi noi să vină firmele acestea de brokeraj să găsească pe cineva care să ne facă o ofertă. Oricine poate să vină", a declarat Viorel David. Şeful Artego spune că intrarea în acţionariat a lui Cătălin Chelu este normală. "Nu am mai purtat de mult discuţii cu Cătălin Chelu. Este un investitor ca oricare altul pe piaţa de capital şi poate să cumpere acţiuni.

Este o chestiune absolul normală şi legală. Dacă are puterea financiară şi toate condiţiile, poate să preia compania", spune David. Cu ocazia listării Artego pe piaţa regle­mentată a BVB, Viorel David a povestit că afaceristul Cătălin Chelu a încercat să preia com­pania propunându-i lui David să-l lase să intre în Asociaţia PAS, însă acesta din urmă a refuzat. Potrivit unor raportări recente, gălăţeanul a ajuns să deţină prin intermediul Electroargeş Curtea de Argeş un pachet de 5,9% din acţiunile Artego şi un pachet de 1,82% din acţiuni prin firma Amattis din Galaţi. Intrarea în acţionariatul Artego a lui Cătălin Chelu a determinat acţiunile Artego să se aprecieze de la începutul acestui an cu peste 100%, reprezentând unul dintre cele mai mari creşteri de pe bursă în această perioadă.

"Răscumpărarea de acţiuni are ca scop fidelizarea angajaţilor mai tineri din cadrul societăţii pentru că se mai schimbă generaţiile, iar cei mai vechi au deja acţiuni la companie", a precizat Viorel David. După anunţul companiei privind intenţia de a răscumpăra un pachet de până la 10% din acţiuni, titlurile Artego au înregistrat pe parcursul şedinţei de ieri aprecieri de până la 14%, însă spre finalul zilei şi-au diminuat avansul la 4% şi un preţ de 4,4 lei/unitate. La acest nivel compania este evaluată pe bursă la 42 milioane de lei (9,7 mil. euro). Artego a avut anul trecut afaceri de 198 milioane de lei şi un profit net de 4,35 mil. lei.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO