Companii

Sectorul medical de stat şi cel privat trebuie să lucreze împreună pentru accesul mai bun al pacienţilor: „Este nevoie de integrarea datelor între jucătorii din piaţă, companii şi CNAS“

Sectorul medical de stat şi cel privat trebuie să...

Nevoile pacienţilor români şi apetitul pentru investiţii al antreprenorilor trebuie susţinute de autorităţi – Ministerul Sănătăţii, Casa Naţională de Asigurări. În acest sens, este nevoie de o strategie clară în sănătate, bazată pe date, în care graniţele dintre mediul privat şi sistemul de stat să se şteargă în favoarea pacientului, susţin experţi din domeniul sănătăţii, medici-antreprenori, manageri, bancheri, prezenţi la conferinţa „ZF/ BT Health. Sănătatea în prim plan“ organizată de Ziarul Financiar şi Banca Transilvania la Bucureşti.

„Relaţia public-privat ar trebui să fie mai complementară, să vedem ce vrem să stimulăm în sistemul privat, cum putem gestiona resursele. Medicina are acum cu cine să se dezvolte, avem competenţele antreprenoriale pe care nu le aveam acum 20 de ani. Este nevoie de integrarea datelor între jucătorii din piaţă, companii şi CNAS“, a spus Tiberiu Moisă, director general adjunct IMM şi Midcorporate la Banca Transilvania.

De altfel, nevoile pacienţilor dictează următoarele investiţii, crede Lucia Sîrb, Director Divizia pentru Medici Banca Transilvania.

„Suntem de 16 ani pe piaţă şi am văzut o necesitate în a ajuta sectorul medical. Colaborăm şi cu sectorul public şi cu cel privat, pentru că ele sunt complementare. Avem un rol de finanţator. Avem medici supraspecializaţi, dar ca infrastructură avem multe nevoi şi aici am vrut să susţinem. Nu neâam gândit doar să dăm nişte credite, ci să întelegem businessurile medicale şi ce nevoi are fiecare”, a spus Lucia Sîrb. .

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO