Companii

Se caută investitori în producţie în Gorj, Hunedoara, Dolj, Prahova, Galaţi şi Mureş. Bugetul total al proiectului este de 760 mil. euro. „Cred că vor fi peste 400 de proiecte aprobate şi implementate.“

Se caută investitori în producţie în Gorj, Hunedoara,...

Autor: Mădălina Dediu Panaete

20.12.2023, 00:07 7811

Companiile care vor să dezvolte capacităţi de producţie în judeţele Gorj, Hunedoara, Dolj, Prahova, Galaţi, Mureş, dar şi în localităţi de pe Valea Jiului pot depune începând de astăzi proiecte pentru a primi finanţare prin Programul Tranziţie Justă.

Practic, firmele pot accesa fonduri de minim 200.000 de euro sau maxim 8 milioane de euro pentru a susţine crearea de forţă de muncă în producţie  în judeţe în care se doreşte trecerea la industrii mai puţin poluante. Proiectul are o valoare totală de peste 775 de milioane de euro, repartizat în şase judeţe din ţară, iar dacă s-ar depune proiecte pentru suma maximă de 8 milioane de euro, prin program s-ar putea finanţa aproape 100 de proiecte noi de investiţii.

„Trebuie oprită hemoragia de oameni care pleacă în afara ţării, dar putem avea ambiţia de a oferi condiţii bune de muncă şi de viaţă astfel încât să se întoarcă oamenii”, spune Sorin Maxim, director general al Agenţiei de Dezvoltare Regională  (ADR) Vest, entitate care gestionează fonduri europene regionale din programele de coeziune. „Eu cred că vor fi peste 400 de proiecte aprobate şi implementate”, afirmă Oana Bâra, director programe de finanţare în cadrul BCR. Ea explică faptul că dacă firma nu are sediul social în unul dintre judeţele respective, poate să facă investiţii acolo.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO