Companii

Scania: Vânzările de camioane grele se vor dubla în acest an, la 3.800 de unităţi

Scania: Vânzările de camioane grele se vor dubla în acest an, la 3.800 de unităţi

Autor: Gabriel Botezatu

01.07.2011, 00:00 453

Vânzările de camioane cu capacitate de peste 16 tone se vordubla în acest an în România, la circa 3.800 de unităţi, întrucâtcompaniile vor să-şi înnoiască flotele după perioada de crizăeconomică în care nu au făcut astfel de investiţii, estimeazăreprezentanţii Scania România.

"În 2010 piaţa camioanelor grele s-a situat la un nivel foartescăzut, de 1.900 de unităţi. Situaţia economică delicată adeterminat clienţii să se orienteze către tranzacţii cu camioanesecond hand. Pe de altă parte, parcul auto de camioane grele aîmbătrânit în aceşti ani de criză economică şi, bineînţeles,vehiculele nu mai oferă eficienţa dorită în exploatare. Acesta esteprincipalul motiv pentru care în 2011 vânzările de camioane noi aucunoscut creşteri importante, iar până la sfârşitul anului neaşteptăm la o dublare a tranzacţiilor faţă de 2010", apreciazădirectorul de vânzări al Scania România, Mike Sells. Vânzările decamioane de peste 16 tone au crescut în primele cinci luni cu 142%,la peste 1.300 de unităţi.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO