Companii

Scăderile din trimestrul trei schimbă previziunile de creştere pentru Remarul 16 Februarie

Autor: Laurentiu Cotu

21.11.2011, 00:00 188

Producătorul de material rulant Remarul 16 Februarie (REFE) din Cluj-Napoca şi-a revizuit în scădere prognozele pentru cifra de afaceri din acest an şi mizează în prezent pe afaceri totale de 24 mil. euro la nivelul lui 2011. Iniţial, compania îşi bugetase pentru acest an vânzări de circa 116 mil. lei (peste 27 mil. euro), în creştere cu 15% faţă de anul trecut.

"Am înregistrat o scădere a afacerilor în trimestrul al treilea din acest an faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, datorită schimbării structurii de produse şi efectuării altor tipuri de lucrări. Credem că vom încheia anul 2011 cu vânzări în stagnare", a declarat pentru ZF Transilvania Adrian Timar, preşedintele consiliului de administraţie al companiei Remarul 16 Februarie. Compania realizează reparaţii pentru locomotivele diesel, automotoare diesel, rampe electrice, locomotive cu abur pentru muzee şi trenuri turistice.

Remarul efectuează şi reparaţii pentru vagoanelor de călători şi revizii periodice ale locomotivelor diesel. La începutul acestui an compania anunţa un program de investiţii de 20 milioane de euro, eşalonat pe mai mulţi ani, în vederea modernizării şi dezvoltării capacităţilor de producţie, pentru fabricarea la Cluj a familiei de trenuri de mare capacitate AGC (trenuri regionale similare cu Săgeata Albastră).

Investiţiile prevăd achiziţionarea de noi tehnologii şi instruirea angajaţilor. Remarul 16 Februarie este listată pe piaţa RASDAQ a Bursei de Valori Bucureşti sub simbolul REFE. Acţionari principali ai companiei sunt Transferoviar Grup, cu 32,96% din acţiuni, şi Monica Băiculescu, cu 32,62% din titluri. Compania are în prezent 550 de angajaţi.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO