Companii

Şansa României rurale: crearea punctelor gastronomice poate duce la dezvoltarea comunităţilor din sate şi creşterea nivelului de trai. Punctele gastronomice locale reprezintă mici afaceri de familie care presupun servirea mesei în gospodăria proprie a unui număr de până în 12 persoane simultan, meniul având o gamă redusă de produse

O bună promovare prin crearea unei poveşti a satului ar pu­tea ajuta la atragerea turiştilor. Foto: Gastro Local

O bună promovare prin crearea unei poveşti a satului ar pu­tea ajuta la atragerea turiştilor. Foto: Gastro Local

Autor: Miruna Diaconu

03.08.2022, 17:30 168

Punctele gastronomice locale ar putea contribui la dez­voltarea zonelor rurale ale României, cât şi la creşterea nivelului de trai prin crearea unui lanţ scurt de aprovizionare. Astfel de puncte gastronomice pot încuraja produc­ţia locală, iar mici producători locali să apară ca urmare a înfiinţării punctelor gastronomice care pot contribui atât gastronomic, cât şi turistic la dezvoltarea zonelor rurale.

„Cineva care are cinci vaci şi în mod normal dă laptele unui procesator, nu îl mai dă la un preţ mic, având un punct gas­tronomic, îl trimite direct acolo, acest lucru dă valoare adăugată mai mare pro­dusului. Acest lucru se poate întâmpla la orice produs care e în plus într-o gospo­dărie. În loc să dai laptele cu 1-2 lei unui procesator, poate primi 7-8 lei de la un punct gastronomic, atunci un producător îşi va dori să aibă mai multe vaci, aşa va fi încurajat“, spune Dorian Lungu, proprie­tarul Gastro Local, o platformă pornită din Vama Buzăului dedicată punctelor gastronomice locale.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO