Companii

Sanofi explica motivele razboiului Magne B6

14.08.2000, 00:00 83



Motivul actionarii in justitie a societatii comerciale Biofarm SA de catre compania farmaceutica franceza, Sanofi-Synthelabo, este incalcarea dreptului la marca, prin producerea si comercializarea unui produs care imita marca inregistrata Magne B6, ce apartine producatorului francez, se arata in comunicatul Sanofi, emis ieri.

Sanofi - Syntelabo considera ca, prin produsul denumit Magneziu vitamina B6, societatea Biofarm inceara sa profite de notorietatea internationala si nationala a marcii Magne B6, prin folosirea unor elemente proprii acesteia, dand astfel nastere unor confuzii intre cele doua produse.

Potrivit comunicatului Sanofi, produsul societatii Biofarm nu este intregistrat ca medicament si nu este autorizat de Agentia Nationala a Medicamentului. Inregistrarea ca marca a denumirii produsului romanesc nu a fost acceptata de catre Oficiul de Stat pentru Inventii si Marci, sub motivatia ca este un nume prea uzual.

Diferenta dintre cele doua produse, consta in concentratia diferita de materii prime componente - mai ridicata in Magne B6 fata de Magneziu Vitamina B6. Biofarm considera ca nu a incalcat legile romanesti referitoare la marci, denumirea produsului sau fiind suficient de distincta incat sa nu se creze confuzii.

Marca Magne B6 beneficiaza de protectia internationala acordata de Organizatia Mondiala a Proprietatii Intelectuale, extinsa ulterior si pe teritoriul Romaniei. Primul termen al procesului dintre cele doua companii va avea loc pe 17 august.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO